Videi draudzīgāk: gardie makadāmijas rieksti

Videi draudzīgāk: gardie makadāmijas rieksti

Tā kā patērētāji aizvien biežāk par prioritāti izvirza ilgtspēju un atbildību par vidi, rodas neatliekams jautājums: vai koku rieksti patiešām ir ilgtspējīgi lietošanai pārtikā? Lai gan makadāmijas rieksti ir ieguvuši videi draudzīgu riekstu reputāciju, kas veicina šādu uztveri? Lasiet tālāk. 

Efektīvāks ūdens patēriņš

Makadāmijas riekstu koki lieliski kontrolē savu iekšējo ūdens cirkulācijas mehānismu, ar kura palīdzību tie var iegūt ūdeni no zemes, kontrolēt ūdens izmantošanu, kā arī izturēt klimata un sausuma radītos apstākļus. Šo īpašību dēļ, makadāmijas koki var ražot lapas, ziedus un augļus, izmantojot dabiskos nokrišņus,  jo tiem ir nepieciešamas minimālas apūdeņošanas sistēmas un gruntsūdeņu izmantošana. Varam teikt, ka makadāmijas riekstu ražošanas negatīvā ietekme uz vidi ir minimāla.

Ilgtspējīgi iztikas līdzekļi

Makadāmijas riekstu koki ne tikai kopumā labvēlīgi ietekmē vidi, bet var kalpot arī kā nozīmīgs uztura un ienākumu avots vietējiem iedzīvotājiem. Ņemot vērā, ka pašreizējā klimatā ir vērojamas pārmaiņas, ir nepieciešams ieviest un praktizēt  ilgtspējīgas lauksaimniecības metodes, lai paplašinātu tirgus iespējas lauksaimniekiem. Palielinot saimniecību skaitu, kas koncentrējas uz vidi, piemēram, makadāmijas riekstu koku audzēšanu, mēs varam stimulēt vietējos lauksaimniekus, kā arī veicināt vides saglabāšanos.

Riekstainā patiesība

Runājot par oglekļa emisiju, dažu riekstu (tostarp makadāmijas riekstu) emisija ir salīdzinoši zemāka nekā dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām.

Augu izcelsmes, olbaltumvielām bagātiem pārtikas produktiem, piemēram, riekstiem un citiem pākšaugiem, ir mazāks SEG emisiju (siltumnīcefekta gāzu) indekss, salīdzinot ar dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktiem, jo paši koki absorbē oglekli no atmosfēras.

Kādus pārtikas produktus jūs lietojat ikdienā, lai uzturētu veselību un būtu videi draudzīgāki?

Atpakaļ uz bloga ierakstiem